سه‌شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: پژوهشگران می‌گویند چین با همه‌گیری بیماری‌های قلبیبه علت گرایش به سوی سبک زندگی غربی روبرو است و نشانی از کند شدن سرعت این گرایش مشاهده نمی‌شود.

China

به گزارش خبرگزاری فرانسه این یافته‌ها که روز دوشنبه ۱۵ اوت (۲۵ مرداد) در ژورنال انجمن متخصصان قلب آمریکا منتشر شده است، بر پایه نخستین بررسی بزرگ از نوع خود برای آنالیز طیفی از عوامل خطرساز برای بیماری‌های قلبی در طول چند دهه است.

بیماری‌های قلبی در طول ۲۰ سال گذشته در چین در حال افزایش بوده‌ و افراد بیشتر و بیشتری دچار فشارخون بالا، کلسترول بالا، قند خون بالا، داشتن اضافه‌وزن، سیگار کشیدن و بی‌حرکتی شده‌اند.

این بررسی داده‌های ۲۶۰۰۰ نفر در چین را در فاصله سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۱ آنالیز  و پیش‌بینی کرده است که این روندها در فاصله سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۳۱ به چه صورتی در می‌آیند.

یانپینگ لی، نویسنده اصلی مقاله این بررسی، دانشمند پژوهشگر در دپارتمان تغذیه در دانشکده بهداشت عمومی تی‌اچ چن در دانشگاه هاروارد می‌گوید: «تخمین‌های ما بیانگر این است که افزایش مداوم فشارخون بالا، سبک زندگی بی‌حرکت و افزایش چاقی و بدتر شدن گرایش‌های تغذیه‌ای به افزوده شدن میلیون‌ها نفر به موارد جدید حمله‌های قلبی و سکته‌های مغزی در دو دهه آینده منجر خواهد شد.»

این بررسی اغلب موارد بیماری‌های قلبی در چین در سال ۲۰۱۱ را به فشارخون بالا، کلسترول بالا و قند خون بالا مربوط می‌داند که به حدود ۵ میلیون مورد جدید حمله قلبی یا سکته مغزی منجر می‌شوند.

شیوع فشارخون بالا در چین از ۷.۷ درصد جمعیت در سال ۱۹۷۹ به ۳۳.۵ درصد جمعیت در سال ۲۰۱۰ رسیده است که مشابه با میزان‌های مشاهده‌شده این بیماری در آمریکاست.

از ۶.۸ میلیون مرگ افراد چینی بالای ۳۵ سال در سال ۲۰۱۱، حدود سه میلیون مورد یا ۴.۴ درصد به بیماری قلبی-عروقی مربوط بود.

سیگار کشیدن و ورزش نکردن نیز با افزایش موارد بیماری‌های قلبی مربوط شده‌اند.

این بررسی نشان داد که رژیم غذایی چینی‌ها با افزایش مصرف گوشت قرمز، نمک و نوشابه‌های شیرین شده دارد به طور مداوم بدتر می‌شود.

فرانک هو، نویسنده ارشد این مقاله و استاد تغذیه و اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت عمومی چن دانشگاه هاروارد گفت: «چین با همه‌گیری فزاینده بیماری‌های قلبی-عروقی روبرو است و هیچ نشانه‌ای از فروکش این همه‌گیری مشاهده نمی‌شود.»

او افزود: «ضروری است ما به نظارت بر این مشکل که پیامدهای اجتماعی و اقتصادی وخیمی دارد، ادامه دهیم و  تبلیغ عادات بهتر غذا خوردن و فعالیت بدنی باید به یک الویت سیاست عمومی ملی ارتقا یابد

کد خبر 343343

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha